Viriketoimintaa Kuopion alueella

Yhdessä tekemistä – Viriketoimintaa vanhuksille, kuntoutujille, ystäväporukoille sekä kaikille muille

Viriketoiminta tukee ja ylläpitää arjen selviytymistaitoja sekä antaa osallistujalle onnistumisen kokemuksia.

PirTee Oy tarjoaa erittäin monipuolista ja vaihtelevaa viriketoimintaa vanhuksille, kuntoutujille, ystäväporukoille sekä kaikille muille mukavasta yhdessäolosta ja kädentaidoista kiinnostuneille Kuopion seudulla.

Omin käsin tehdyt asiat tuovat iloa ja piristystä elämään! Yhdessä tehden ilon saa jakaa ja tuplata, ja onnistuminen ruokkii aina uusia onnistumisia. Silloinkin kun omat taidot ovat vasta nupullaan tai kun haluat kokeilla uutta vaivattomasti, PirTee Oy tekee sen mahdolliseksi.

Pirteää viriketoimintaa helposti ja vaivattomasti

Avullamme käsitöiden teko, askartelu sekä muut virikkeet sujuvat mukavasti missä vain!  Tarjoamme vaivatonta ja helppoa palvelua, sillä vastaamme tarvittavien laitteiden ja materiaalien tuomisesta suoraan asiakkaan luokse – kotiin, palvelutaloon tai vaikkapa työpaikalle. Haluttaessa voimme toki käyttää myös asiakkaan omia materiaaleja.

Viriketoimintaa kaikille:

Vanhuksille ja lapsille, liikuntarajoitteisille ja kuntoutujille, palvelutaloihin ja asukastupiin, polttariporukoille ja tyhy-päiviin, käsityökerhoille ja -kutsuille.

Yhdessä pirteämpään arkeen!

Ota yhteyttä ja kysy lisää
ViriketoimintaKuvake

Mitä kaikkea viriketoiminta voi sisältää?

Alle olemme koonneet esimerkkejä siitä, mitä voimme tehdä yhdessä. Voit myös tehdä oman ehdotuksesi viriketoiminnasta!

KonekirjontaKirjovalla ompelukoneella voidaan tehdä nimikointeja tai kuvia jo valmiisiin tuotteisiin. Korttien askartelu kirjovalla ompelukoneella on mukavaa puuhaa eikä vaadi aikaisempaa osaamista. Ohjaajan avustamana kirjominen on helppoa.

HarppuneulontaHarppuneulonta sopii neuleharrastuksesta kiinnostuneille aloittelijoille kuin myös taitavimmille tekijöille. Neuleharpulla saa helposti samanlaisia käsitöitä kuin puikoilla. Tekniikka on helppo oppia. Jos puikoilla neulominen ei onnistu niin takaan että neuleharpulla se onnistuu! Neuleharpputekniikka sopii kaikenikäisille ja kuntoisille.

Neulominen ja virkkausNeulotaan tai virkataan keskeneräiset työt valmiiksi. Ohjaaja opastaa uusissa ja perinteisissä tekniikoissa. Jos omat taidot ovat jo ehkä hieman ruostuneet, niin palautellaan ne takaisin mieleen mukavalla tavalla.

Valokuvat kankaalleSkannataan, tulostetaan ja silitetään vanhat valokuvat kauniiksi tuotteiksi, kuten tyynynpäälliset, t-paidat, pöytäliinat. Kauniita itse tehtyjä lahjaideoita!

OmpeluOmmellaan kesken jääneet työt valmiiksi tai tehdään uusia tuotteita. Korjausompelut, verhojen lyhennykset, vetoketjun vaihdot onnistuvat myös hyvillä laitteilla ohjaajan opastamana.

TilkkutyötTehdään yhdessä tilkkumaalausta ompelukoneella tai tilkkutäkit lahjaksi ja itselle.

Tekstiilimaalaus ja kankaanpainantaMaalataan kankaalle pensselillä, painetaan valmiilla muotilla tai tuputetaan sabluunan ja superlonin avulla. Helppoa, mukavaa ja virkistävää toimintaa kaiken ikäisille ja kuntoisille.

AskarteluAskarrellaan teemojen mukaan kortteja ja koristeita lahjaksi – ja itselle tonttuja.

PunontaPunotaan tyhjistä kahvipusseista laukkuja, koreja tai pannunalusia. Punonnassa voidaan käyttää myös lankoja, matonkuteita, pajuja, kaisloja ja muita kierrätys materiaaleja.

MaalausMaalataan vesi-, öljy tai akvarelliväreillä tauluja tai mielikuvamaalausta asiakkaan mielenkiinnon mukaan.

MuovailuMuovaillaan keramiikkatöitä joko ilman polttamista itsekovettuvilla massoilla tai keramiikkauunissa poltetavia pieniä esineitä, kuten korut, saunatontut, tervatontut, maljakot. Massat voidaan valmistaa myös itse turvallisilla aineksilla.

NeulahuovutusHuovutetaan neulan avulla esimerkiksi vanhat vaatteet uusiokäyttöön. Neulahuovutuksella saadaan aikaan myös kauniita seinätekstiilejä ja muita sisustustuotteita.

TuunausTuunataan vaatteet ja kipot uusiokäyttöön.

Ristipisto- ja ryijytyötTehdään ristipistoin ja ryijytekniikalla seinäkoristeita ja sisustustuotteita.

KorutyötValmistetaan eri materiaaleja käyttäen koruja.

ValokuvausKuvataan yhdessä puutarhassa tai vaikka kaupungilla. Tehdään kuvista kuva-albumi digitaaliseen tai perinteiseen muotoon.Kuvake

Toimintatuokiot viriketoiminnassa


LauluhetketLauletaan mieleiset laulut helppojen soittimien kanssa. Leikitään ja pelataan sanojen varjolla.

Kirjeet ja postikortitAsuvatko ystävät, tuttavat ja ehkä sukulaiset eri paikkakunnalla. Kirjoitetaan yhdessä kirjeet ja kortit läheisille.

Pelit ja leikitPelataan yhdessä erilaisia lautapelejä ja tietokonepelejä. Askarrellaan pelit itse ja pelataan yhdessä.PirTee Oy tarjoaa laatuaikaa ja mielekästä tekemistä asiakkaan omissa tiloissa


Me vastaamme laitteista, materiaaleista ja ohjauksesta, jotta sinä saat huoletta nauttia yhdessä tekemisestä.
Palvelemme asiakkaitamme Kuopion seudulla.

Ota yhteyttä soittamalla tai jätä yhteydenottopyyntö!

Olemme mukana ApuVa2020 - Voimaannuttamista arkeen hankeeessa.

”Puhalletaan yhteen hiileen – yhdessä olemme enemmän”
Perheiden voimaannuttamista ja arjen apua Kuopiossa, Kaavilla ja Tuusniemellä

Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän alueella 20.4.-31.10.2020.

”ApuVaHanke - voimaannuttaminen arkeen 2020” on puolen vuoden kestoinen projekti, jolla helpotetaan perheiden arkea.

Lue lisää